josefinviktoria.blogg.se

Lördagen!

Publicerad 2014-01-25 21:30:24 i Allmänt,

Imorse var det bara att pallra sig upp (inga problem då jag var klarvaken 06.15) och åka till stallet :) släppte ut alla pållarna och hade ju i uppgift att mocka och fixa mat åt fyra av dom. Det gick rätt fort faktiskt, tycker mest det är mysigt att gå och pilla med det. 

Hann även rida lulle herrn som var på ett väldigt glatt humör! Jag har verkligen hittat knappar på honom som är otroligt användbara! Idag longerade jag fram honom "naken" eller vad man ska säga, alltså utan sadel. Han öste på som faaan, blåste upp sig inför arabstona som går bredvid paddocken och frustade och bockade :) man kan inte annat än skratta åt honom, han är så jävla söt! 

Jag sadlade honom och skrittade lite medans jag kollade sidförande på honom, riktigt mjuk och go idag! Eftersom galoppfattningarna (och galoppen) från i torsdags inte kändes bra var det det jag la fokus på idag. Maja säger alltid att jag måste liksom bromsa honom in i galopp, för får han springa in i galopp så blir galoppen därefter. Han måste gå kort kort kort för att komma in med bakbenen under. Så jag satte mig ner i sadeln (vilken känns i hela kroppen nu!) och fattade honom från kort trav. Vilken skillnad! 

Har även märkt att om jag klappar/kliar honom lite på manken så slappnar han av lite i formen istället för att vara spänd som en fiolsträng, funkar jättebra! Så fort han kommit in i en ren galopp så kliar jag honom lite på manken, och vips så blir det tusen gånger lugnare. Han är speciell den hästen. Jag nöjde mig med två fattningar åt varje håll, honom får man liksom vara lite försiktig med och inte trötta ut. 

Jag hann även åka till Morgongåva en sväng idag, blev ett par ridbyxor rikare, så skönt! Har ju bara ett par att rida i, så det kändes rätt välbehövligt... Snygga var dom oxå, och billiga! 

Vi var även in till västerås en sväng idag, ett jävla åkande! Blev dock bara IKEA, men det räckte :p fick inte med mig så mycket intressant, men det är alltid lika mysigt med IKEA :) 

Nu ska jag nanna kudde, natti!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela